Със смяната на един министър, държавата не спира да съществува. С

...
Със смяната на един министър, държавата не спира да съществува. С
Коментари Харесай

Манолова: Със смяната на един министър, държавата не спира да съществува

„ Със промяната на един министър, страната не стопира да съществува ”. С тези думи омбудсманът Мая Манолова разяснява изненадващата оставка на обществения министър Бисер Петков. И добави, че през вчерашния ден, преди да се разбере за оставката на министър Петков, е провела среща с майките на деца с увреждания. 

„ Коментирахме Закона за персоналната помощ, който беше направен от моя екип. На срещата участваха и представители на общественото министерство. Постигнахме единодушие по всички дискутирани текстове ”, похвали се в студиото на „ Здравей, България ” Манолова.

„ Законодателните оферти, които сега се работят в Министерството на труда и обществената политика, са с неразбираем небосвод. Не се знае по кое време ще се завърши работата по тях. 31-ви юли е крайният период, който е подложен за приключването на работата по тях в общественото министерство. След това те би трябвало да бъдат подложени на публично разискване, да минат през Министерския съвет и през Народното събрание. Предизвикателството пред мен и моя екип е да се вместим в парите, които и сега се харчат за асистентска грижа ”, съобщи омбудсманът Мая Манолова.

И разгласи, че на 100% застава зад родителите на деца с увреждания.

„ Нужно е да се намесят общественото и финансовото минстерство, които да създадат една финансова аргументация. Ние не желаеме да се одобряват текстове, които не могат да бъдат осъществени с бюджета на страната. Но като омбудсман упорствам парите в страната за хората с увреждания да се разпределят по обективен метод, тъй че да се вземат решение проблеми ”, сподели още Мая Манолова.

Относно ранното пенсиониране на миньорите в " Бобов дол ", Манолова изясни, че на 8-и януари в деловодството на Народното събрание са импортирани предложенията за промени в закона, само че те до ден сегашен отлежават някъде из Народно събрание.  

Припомняме, че 400 служащи остават без работа поради поетапното закриване на рудника, което провокира паника измежду тях и техните фамилии. Много от миньорите са в пенсионна възраст, само че заради законодателни промени, няма да могат да се пенсионират. Други имат потребност от преквалификация и нови работни места. 

" Не е почтено да не могат да се пенсионират миньорите от последния въгледобивен рудник в България ", безапелационна е Манолова. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР